Trei luni de aşteptare în Bucureşti pentru un consult. Primii cinci operatori privaţi de sănătate nu au locuri pentru pacienţi cu bilet de trimitere la consult cardiologic. Cu plată, pentru 280 de lei, programarea se face în aceeaşi zi

Autor: Georgiana Mihalache 26.08.2020

♦ Un pacient care vrea o programare cu bilet de trimitere găseşte loc liber în marile clinici private în 2 septembrie, 12 octombrie sau 16 noiembrie ♦ Marile reţele au doar un medic colaborator în Bucureşti pentru pacienţii cu bilet de trimitere, care vor să facă investigaţii medicale pe baza contribuţiilor plătite ♦ Din cinci jucători privaţi, doar trei lucrează cu Casa de Asigurări pentru decontarea serviciilor pentru pacienţi.

Pacienţii cu probleme cardio­vas­culare care au un bilet de trimitere pe baza calităţii de asigurat trebuie să aştepte până la două-trei luni pentru a avea acces la primul loc liber fără plată în primele cinci reţele private de sănătate.

ZF a sunat în call-centerele MedLife, Regina Maria, Medicover, Sanador şi Monza pentru a afla când poate una dintre aceste clinici să primească un pacient care vrea un consult cardiologic.

„În 12 octombrie este primul loc disponibil, este un singur doctor cu care colaborăm pentru servicii decontate“, ni s-a răspuns din call centerul reţelei Regina Maria.