McDonald’s redeschide investigaţia asupra fostului CEO: Lanţul de restaurante a tratat iniţial problema ca pe o terminare de contract „fără cauză exactă”, ceea ce îi permite lui Steve Easterbrook să primească o serie de beneficii de plecare de 40 mil. dolari

Autor: Eduard Ivanovici 30.08.2020

McDonald’s a declarat că investighează posibilitatea conform căreia fostul CEO Steve Easterbrook a întreţinut relaţii sexuale cu alte angajate ale companiei, scrie Financial Times.

Lanţul de restaurante anunţa în luna octombrie a anului trecut plecarea lui Easterbrook, susţinând că acesta a violat politicile companiei prin implicarea în relaţii amoroase consensuale cu o angajată. La numai o zi după anunţ, îşi anunţa plecarea şi David Fairhurst – şeful departamentului de resurse umane.

McDonald’s a tratat iniţial problema ca pe o terminare de contract „fără cauză exactă”, ceea ce îi permite fostului şef să primească mai multe beneficii de plecare în valoare de 40 de milioane de dolari.

Totuşi, compania – condusă acum de Chris Kempczinski – a declarat recent că a redeschis investigaţia asupra fostului CEO după ce a primit un pont anonim conform căruia Easterbrook ar fi fost implicat în altă relaţie sexuală cu o angajată.

A doua investigaţie a scos la iveală faptul că Easterbrook ar fi întreţinut astfel de relaţii. Ulterior, compania l-a dat în judecată, avocatul lui Easterbrook descriind situaţia ca fiind o „pură fabulaţie”.

Între timp, CtW Investment Group – companie care deţine o parte din McDonald’s – a declarat că investigaţia de anul trecut nu este suficient de concludentă.