Austriecii de la VIG raportează în S1/2020 subscrieri de 230 mil. euro în România, în scădere cu 2,5%. Profitul brut a ajuns la 9,5 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 26.08.2020

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), prezent pe piaţa locală prin intermediul Omanisig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a înregistrat în S1/2020, în România, un volum al primelor brute subscrise de 229,1 mil. de euro, în scădere uşoară, cu 2,5%, faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul brut s-a majorat de aproape patru ori, până la 9,5 mil. euro, potrivit datelor din raportul semestrial al instituţiei.

În acelaşi timp, rata netă combinată a daunei s-a îmbunătăţit de la 102,6% în S1/2019 la 96,4% în S1/2020, minus 6,2 puncte procentuale.

La nivelul Grupului, volumul total al primelor brute subscrise a ajuns la 5,6 miliarde de euro in primele şase luni din 2020, plus 2,4% comparativ cu S1/ 2019.

Pe segmente de business, asigurările de proprietăţi şi răspunderi au înregistrat în mod particular o creştere semnificativă a primelor, de 7%, contribuţii importante având pieţele din Polonia, România, Slovacia şi Austria.

Asigurările de sănătate au înregistrat, de asemenea, o creştere a primelor de 2,6%, în timp ce asigurările auto, care au fost afectate în mod particular de restricţiile de circulaţie impuse în contextul COVID-19, au rămas stabile, cu un volum al primelor similar celui înregistrat în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Asigurările de viaţă cu primă unică au înregistrat o creştere de 0,7%, în timp ce asigurările cu prime regulate au scăzut cu acelaşi procent, mai arată datele companiei.

”Ne considerăm bine poziţionaţi pentru a ne continua cu succes operaţiunile. Cu toate acestea, din cauza pandemiei existente, trebuie să ne aşteptăm la efecte amortizante asupra dezvoltării afacerilornoastre până la finalulacestui an. Din cauza incertitudinii existente la nivel mondial, în prezent nu putem oferi o perspectivă privind afacerile la finalul anului”, spune Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.