Britanicii de la Kingfisher, proprietarii magazinelor Brico Dépôt: pierderi de 124 mil. lei din cauza fostelor magazine Praktiker. Kingfisher a cumpărat în 2017 magazinele Praktiker de la omul de afaceri Omer Susli

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.08.2020

Grupul Kingfisher, care deţine magazinele de bricolaj Brico Dépôt, vrea să-şi dezvolte centrele de distribuţie de pe plan local în următoarea perioadă, ca parte a procesului de consolidare a poziţiei în România, după cum se arată în raportul grupului aferent anului financiar 2019/2020.

„În România, am încheiat procesul de rebranding al fostelor magazine Praktiker în Brico Dépôt şi am integrat gama de produse, sistemul IT şi birourile. Suprafaţa totală a spaţiilor a scăzut cu circa 7% în ultimul an, ca urmare a închiderii a trei magazine“, se arată în raport.

Reprezentanţii Kingfisher în România nu au răspuns solicitării ZF pentru a preciza care sunt cele trei magazine închise şi centrele de distribuţie pe care vor să le dezvolte. Anterior însă, după achi­ziţia Praktiker, Kingfisher a anunţat mai multe închi­deri de magazine, la Foc­şani, Bacău, Ploieşti, Arad, Braşov, Piteşti şi Voluntari. Astfel, reţeaua din România a ajuns să numere 35 de magazine.