Marcel Ciolacu este gata de război: Moţiunea de cenzură se va vota luni

Autor: Gabriel Pecheanu 27.08.2020

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis ca moţiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori şi deputaţi, să fie dezbătută şi votată luni, într-o şedinţă care va începe la ora 14.00.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri, că moţiunea va fi votată luni.

„Moţiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, scria pe Facebook Marcel Ciolacu.

Moţiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată” a fost depusă săptămâna trecută.

„Am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluţii pe care toţi românii le aşteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toţii – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia şi au prăbuşit nivelul de trai al românilor”, declara atunci Marcel Ciolacu.

El a spus că negociază pentru susţinerea moţiunii cu toate formaţiunile parlamentare, mai puţin cu PNL şi PMP.

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus, vineri, la sediul CCR, sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituţională determinat de moţiunea de cenzură. El critica PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la ţară”, iar Guvernul este „pompier”.