​BRD a acordat o finanţare de 52,5 mil.lei companiei Construcţii Erbaşu pentru noul stadion Steaua

Autor: Roxana Rosu 27.08.2020

BRD Groupe Société Générale a acordat o finanţare de 52,5 miliaone lei companiei Construcţii Erbaşu, în calitate de lider al Asocierii Construcţii Erbaşu-Concelex-Terra Gaz Construct, pentru realizarea lucrărilor de construcţie a noului stadion Steaua din Bucureşti.

Facilitatea de credit are două componente, una de finanţare revolving a cheltuielilor de execuţie, ce a înregistrat în intervalul martie 2019 – august 2020 utilizări cumulate în cuantum de 142,4 milioane lei, dar şi una de garantare a obligaţiilor asumate prin contractul de lucrări, cu o utilizare în valoare de 10,9 milioane lei.

Proiectul este realizat în contextul găzduirii a patru meciuri de fotbal în cadrul EURO 2020 (trei în faza grupelor şi unul în optimi), ce urmează a se disputa pe Arena Naţională în vara anului 2021, stadionul Steaua având ca destinaţie desfăşurarea antrenamentelor premergătoare acestor partide.

Noua arenă, cu o capacitate de 31.254 locuri, şi o suprafaţă construită de 82.000 mp îndeplineşte criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare din care face parte, putând găzdui şi competitii sportive de rugby.