ASF a decis cine va conduce boardul Fondului de Garantare a Asiguraţilor

Autor: Claudia Medrega 27.08.2020

Carmen Daniela Radu a fost desemnată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să rămână preşedinte al Consiliului de Administraţie al Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA), iar Nicolae Istudor şi Mihai Păunică vor fi membri în boardul instituţiei.

Consiliul ASF a anunţat că i-a desemnat, în cadrul şedinţei din data de 26 august 2020, pe cei trei membri numiţi de Autoritate în cadrul Consiliului de Administraţie al Fondului de Garantare a Asiguraţilor.

“În urma încheierii procesului de selecţie a candidaţilor au fost desemnaţi, pentru un mandat de cinci ani, doamna Carmen Daniela Radu în calitate de membru şi de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al FGA şi domnii Nicolae Istudor şi Mihai Păunică în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie”, a transmis ASF.

Cei trei membri ai Consiliului de Administraţie al FGA îşi vor exercita mandatul începând cu data de 27 august 2020.

Potrivit legii, Consiliul de Administraţie al Fondului de Garantare a Asiguraţilor este format din cinci membri, dintre care doi sunt desemnaţi de Ministerul Finanţelor Publice, iar trei de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, dintre care este ales şi Preşedintele Consiliului de Administraţie.