ZF Live. Daniel Mischie, CEO City Grill: Restaurantele se redeschid la 1 septembrie. Doar cu terasele, încasările erau cu 70% mai mici ca în 2019, iar odată cu răcirea vremii declinul se adâncea

Autor: Cristina Roşca 28.08.2020

♦ HoReCa este industria cea mai afectată de pandemia de COVID-19, 35.000-40.000 de restaurante, baruri şi cafenele fiind închise la interior de la jumătatea lunii martie ♦ Localurile funcţionează doar cu terasele, dar conform cu o serie de reguli ce reduc capacitatea acestora la jumătate ♦ În acest context, încasările sectorului HoReCa, estimate la 20 mld. lei anul trecut, sunt aşteptate să se înjumătăţească în 2020 ♦ Principalul segment sunt restaurantele, cu venituri de circa 14 mld. lei, la care se adaugă vânzările din cafenele, baruri şi încasările hotelurilor ♦ De asemenea, industria numără peste 130.000 de angajaţi direcţi.

Daniel Mischie, CEO-ul grupului de restaurante City Grill, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţă, este convins că HoReCa îşi va deschide porţile şi la interior pentru clienţi începând cu data de 1 septembrie, după şase luni de pauză. Mai mult, el e optimist că oamenii vor reveni în localuri convinşi de măsurile sanitare adoptate de industrie.

Sigur se deschid restaurantele la 1 sep­tembrie la interior. Tot la acea dată intrăm în normalitatea europeană. Din 30 de ţări europene, 29 aveau restaurantele deschise la interior, doar România făcea excepţie. Acum aşteptăm să vedem care sunt condiţiile de funcţionare a restaurantelor la interior“, a spus Mischie în cadrul emisiunii ZF Live.