O nişă care capătă amploare: Spălătoriile auto self-service ajung la 1.000-2.000 de maşini curăţate lunar şi au costuri zero cu forţa de muncă

Autor: Alexandra Matei 05.09.2020

♦ Preţul mediu pentru o spălare interior-exterior este cuprins între 9 lei şi 12 lei, în funcţie de câte jetoane cumpără clientul ♦ Un jeton acoperă un timp de spălare cuprins în medie între 3-5 minute.

Perioada de lockdown a afectat acti­­vitatea spălătoriilor auto pentru că nu­­mărul de maşini din trafic s-a redus con­­siderabil, însă şi după relaxarea mă­su­rilor de siguranţă o parte dintre pro­prietarii de maşini s-au îndreptat către spă­­lătoriile auto de tip self-service, unde pe baza unui jeton îşi pot curăţa singuri maşina.

„Vindem spălătoriile auto self-service în toată ţara. Putem distribui între 150 şi 200 de piste de spălare pe an”,  spune Daniel Jitaru, producător de spălătorii auto self-service şi fondatorul firmei Schepsis Steel din Bucureşti. Firma pe care o deţine vinde pachete care pornesc de la preţul de 5.590 de euro/pista de spălare TVA inclus şi care ajung la 10.990 de euro/pista de spălare TVA inclus. În 2018, ultimul an pentru care există date publice disponibile, firma a avut o cifră de afaceri de 740 de mii de lei, în creştere cu 158% şi o marjă de profit net de 20% cu un singur angajat, potrivit datelor de pe platforma confidas.ro.