Salt al infectărilor cu Covid-19 în România: 1.504 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, un nou record. Purtarea măştii va fi obligatorie pentru cei care participă la acţiuni electorale

Autor: Răzvan Botea 28.08.2020

Până joi, 27 august, pe teritoriul României în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 1,504 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Astfel, numărul de pacienţi infectaţi cu Covid-19 de la începutul pandemiei a urcat la peste  83.150.

36.677 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

În aceeaşi vreme, 38 de decese au avut loc la pacienţii infectaţi cu Covid-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 583 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.730.420 teste. Dintre acestea, 25.052 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.151 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 10.901 la cerere. Ca măsură de protecţie pentru desfăşurarea alegerilor şi campaniei electorale, toate persoanele care au împlinit 5 ani şi participă la acţiuni electorale trebuie să poarte, în mod obligatoriu, masca de protecţie, iar întrunirile politice se limitează la maxim 20 de persoane, arată un proiect de Hotărâre de Guvern care va fi dezbătut astăzi.

„În aplicarea prevederilor art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile în care se desfăşoară evenimente/ întruniri în cadrul campaniei electorale, indiferent dacă acestea se desfăşoară într-un spaţiu închis sau în aer liber, precum şi cu ocazia interacţiunii, pe stradă sau în cazul acţiunilor din uşă în uşă, între cetăţeni şi candidaţi/echipele de campanie electorală ale acestora“, prevede proiectul, citat de Mediafax.