BCR Social Finance a acordat în primele şapte luni 900 de credite micro-întreprinderilor, de peste 45 mil. lei. Ştefan Buciuc, CEO al BCR Social Finance: Principala problemă pe care o au antreprenorii din România este lipsa educaţiei în business şi în IT pentru a putea creşte

Autor: Miruna Diaconu 28.08.2020

Ştefan Buciuc, CEO al BCR Social Finance, este de părere că cea mai mare problemă a antreprenorilor români este faptul că le lipseşte o educaţie complexă de business, dar şi componenta IT este esenţială pentru un mic antreprenor. Astfel, spune el, este mai puţin riscantă creditarea micilor antreprenori atâta timp cât banca înţelege adevăratele nevoi ale businessului.

„Creditarea micilor antreprenori este mai puţin riscantă decât s-ar crede, noi dezvoltăm multe instrumente pen­tru a-i ajuta pe antreprenori în busi­nes­surile lor. Când discutăm cu orice micro-întreprindere sau start-up, interesul nostru nu este să îi dăm un credit, ci să îl ajutăm să crească. Aici este principala problemă pe care o are un antreprenor din România, lipsa edu­ca­ţiei în business şi în IT pentru a putea creşte. Este mai puţin riscantă cre­ditarea micilor antreprenori în contextul în care înţelegi cu adevărat cum să îi ajuţi“, a declarat Ştefan Buciuc, CEO al BCR Social Finance, în cadrul unei videoconferinţe organizată de BCR privind finanţarea micilor între­prin­zători şi soluţiile de reconversie a joburilor.