Contravaloarea paşaportului, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare pot fi plătite online, prin ghiseul.ro

Autor: Roxana Rosu 28.08.2020

Guvernul a extins numărul de acte care pot fi procesate prin ghişeul.ro, utilizatorii având posibilitatea de a plăti de astăzi online şi contravaloarea paşaportului, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare şi a autorizaţiei de circulaţie provizorie.

“Cu 2 săptămâni în urmă, ghişeul.ro dobândea capacitatea de a procesa toate plăţile pentru serviciile comunitare de utilitate publică. Peste 10 noi categorii de plăţi au fost adăugate în platformă. Astăzi, am adus mai aproape de cetăţeni o serie de servicii publice foarte importante şi foarte solicitate”, a declarat Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Plăţile prin ghiseul.ro nu au comisioane.

Guvernul a aprobat joi o ordonanţă de urgenţă prin adăugarea acestor servicii, prin interconectarea sistemelor Ministerului Afacerilor Interne – Direcţia Generală de Paşapoarte şi Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor – cu sistemul informatic al Companiei Naţionale „Imprimeria Naţională“ S.A. şi al Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

”vor fi considerabil reduse procedurile necesare pentru eliberarea acestor documente, iar cetăţenii vor scăpa de hârtiile prin care fac dovada plăţilor şi de drumurile inutile între instituţii”, a mai spus Sabin Sărmaş.