Grupul Bittnet încheie S1/2020 cu afaceri de 55 mil. lei, în creştere cu 39% faţă de S1/2019, şi un profit operaţional de 2,4 mil. lei: Ţintim vânzări de 125 mil. lei în 2020

Autor: Tibi Oprea 28.08.2020

Bittnet (simbol bursier - BNET) a raportat o cifră de afaceri consolidată de 55 milioane lei în prima jumătate a anului 2020, o creştere de 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, grupul reuşind să îşi tripleze marja brută, la 10,9 milioane lei, ceea ce a condus la un profit operaţional de 2,4 milioane lei în primele şase luni din 2020, potrivit raportului publicat vineri la Bursă.

„Rezultatele din primele şase luni ale anului 2020 marchează cel mai bun S1 de până în prezent şi confirmă afirmaţiile noastre din ultimii ani referitoare la potenţialul de dezvoltare al grupului Bittnet. Actuala pandemie de COVID-19 a demonstrat cât de importante au devenit activele digitale pentru economiile noastre. Reţelele şi conectivitatea, datele, inteligenţa artificială, abilităţile digitale de bază şi avansate susţin economiile şi societăţile noastre, permiţând continuarea muncii. La Bittnet Group, suntem mândri să fim facilitatori ai acestor tehnologii, ajutând numai în prima jumătate a acestui an sute de companii locale să se adapteze la noua realitate mult mai digitalizată. Ne continuăm călătoria alături de clienţii noştri, mulţumiţi de rezultatele obţinute până acum şi optimişti în ceea ce priveşte viitorul”, a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator al Bittnet Group.

Ambele divizii ale Grupului au raportat creşteri ale veniturilor, precum şi a profitului operaţional în S1/2020. Divizia de Educaţie, care include Bittnet Training şi Equatorial, a înregistrat o cifră de afaceri de 6,1 milioane lei, în creştere cu 17% faţă de S1/2019, cu o marjă brută de 3,8 milioane lei, în creştere cu 99%. Astfel, Divizia de Educaţie a închis perioada de raportare cu 1 milion de lei profit operaţional, o creştere cu 1,4 milioane lei faţă de S1/2019.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio şi Elian, a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 42% faţă de anul precedent, închizând primele şase luni cu vânzări de 49 milioane lei. Marja brută a companiilor de integrare IT&C a crescut cu 265%, până la 7,15 milioane lei, iar profitul operaţional a crescut cu 4,7 milioane lei, ajungând la 1,4 milioane lei.

„Ţinând cont de rezultatele istorice, a doua jumătate a anului este, de obicei, semnificativ mai bună decât prima, datorită sezonalităţii bugetelor şi a tiparelor cheltuielilor din sectorul IT&C. Mai mult, am observat multe tendinţe noi care pot contribui la creşterea noastră în a doua jumătate a anului: nevoia crescută de digitalizare a afacerilor de toate formele şi dimensiunile, necesitatea dezvoltării abilităţilor digitale în rândul populaţiei din România dar şi cererea tot mai mare pentru cursuri de reconversie profesională pentru persoanele care caută o carieră mai stabilă în domeniul IT. Astfel, ne aşteptăm în a doua jumătate a anului la o creştere a veniturilor cu aproximativ 50% comparativ cu rezultatul din primele şase luni ale acestui an”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În linie cu rezultatele din ultimii 13 ani de activitate, conducerea estimează că Grupul va înregistra în al doilea semestru aproximativ 60% din cifra de afaceri a anului 2020 şi că veniturile globale pentru întregul an 2020 ale Bittnet Group vor ajunge la 125 milioane lei.

În ceea ce priveşte activitatea pe piaţa de capital, pe 3 iunie 2020 Bittnet Group s-a transferat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, după 5 ani pe piaţa AeRO. În urma transferului, lichiditatea zilnică a acţiunilor BNET aproape s-a dublat. În ciuda volatilităţilor de pe pieţele internaţionale şi cea locală din prima jumătate a anului 2020, evoluţia Grupului pe piaţa de capital a adus acţionarilor în S1/2020 un câştig de 17% comparativ cu o pierdere de aproximativ 10% înregistrată de indicele BET-TR. În acelaşi timp, acţionarii care au participat la operaţiunea de majorare de capital derulată în perioada martie-aprilie 2020, au înregistrat un randament de aproape 52% până la sfârşitul primului semestru al anului curent.