Povestea românului care face business pe două continente. Cum a ajuns să îşi ducă afacerea în SUA

Autor: Andra Stroe 30.08.2020

Pasionat încă din copilărie de programare, antreprenorul Bogdan Liţescu a hotărât să îşi dezovlte şi cariera în jurul liniilor de cod. Dar nu s-a mulţumit cu un job într-o corporaţie, ci şi-a fondat propriul business, start-up-ul Plant an App, cu care participă la cele mai importante evenimente internaţionale de tehnologie.

„Deşi am trecut prin patru facultăţi, sunt autodidact. Am învăţat programare singur acasă începând de pe la 12 ani. Am monetizat repede acest talent prin meditaţii, freelancing şi, ulterior, am ocupat poziţii de programator şi project manager la Avira şi Bitdefender. În 2006 am căpătat curajul să devin antreprenor.

Am înfiinţat trei companii de-a lungul timpului în România, Singapore şi SUA. Când reuşesc să mă detaşez, îmi place să optimizez, să călătoresc, să cânt la tobe, să merg cu motocicleta, să investesc la bursă, să mă uit la filme şi chiar să mai programez câte ceva”, se autodescrie Bogdan Liţescu, fondatorul start-up-ului Plant an App.

Businessul a fost lansat la sfârşitul anul trecut, iar principala sa sursă de venit reprezintă vânzarea de abonamente care oferă acces la platforma de dezvoltare rapidă de aplicaţii Plant an App. Pe lângă acestea, businessul oferă şi servicii conexe, cum ar fi pachete de training, crearea de prototipuri funcţionale de aplicaţii şi, uneori, chiar implementarea la cheie a unei aplicaţii software. În prezent, produsele standard ale companiei se încadrează într-o marjă de preţ cuprinsă între 2.000 şi 24.000 de dolari, în funcţie de complexitatea serviciilor oferite, dar pot fi şi personalizate conform nevoilor clientului. 

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro