Preşedintele PSD Marcel Ciolacu: Mă aştept ca partenerii noştri să voteze pentru demiterea acestui guvern

Autor: Cosmin Pirv 30.08.2020

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu se aşteaptă ca partenerii social-democraţilor să voteze moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban. „Declaraţiile privind blaturi sau înţelegeri oculte sunt neserioase şi nu ţin loc de vot”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a scris duminică pe Facebook că parlamentarii PSD vor vota luni moţiunea de cenzură.

„Guvernul Orban trebuie să plece, a produs deja mult prea mult rău. Mă aştept ca şi partenerii noştri să fie serioşi şi parlamentarii lor să voteze pentru demiterea acestui guvern. Declaraţiile privind blaturi sau înţelegeri oculte sunt neserioase şi nu ţin loc de vot”, a scris Ciolacu pe pagina de socializare.

La rândul său, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, îl acuză pe Victor Ponta că încearcă să demobilizeze parlamentarii Pro România.

„Ponta minte! Pentru a-şi acoperi propriul blat şi incapacitatea de a-şi controla proprii parlamentarii. Să anunţi cu o zi înainte că moţiunea pică demonstrează doar că vrei să demobilizezi parlamentarii PRO România. Ponta deja a reuşit să facă asta. Primul parlamentar care a anunţat că nu votează moţiunea este domnul Ilea de la PRO România Cluj. În final, poate Ponta înţelege că avem nevoie de alte mesaje pentru ca moţiunea să treacă”, a scris Simonis pe Facebook.

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis ca moţiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori şi deputaţi, să fie dezbătută şi votată luni, într-o şedinţă care va începe la ora 14.00.