Tranzacţia anului în real estate, între tatonare, renunţare, revenire şi semnare. AFI Europe preia portofoliul de birouri al NEPI-Rockcastle şi devine al doilea cel mai mare proprietar de office de pe piaţa locală

Autor: Bogdan Alecu 31.08.2020

♦ NEPI Rockcastle şi AFI Europe au închis cea mai mare tranzacţie de birouri din istoria pieţei din România, cu un portofoliu de 307 milioane de euro ♦ Portofoliul vândut de NEPI Rockcastle către AFI Europe cuprinde patru proiecte de birouri cu o suprafaţă închiriabilă totală de 118.500 de metri pătraţi ♦ Tranzacţia a picat iniţial în primăvară, din cauza pandemiei, însă discuţiile au fost reluate şi finalizate.

Tranzacţia are loc în plină pan­de­mie de COVID-19 – pan­de­mie care a determinat şi în­târ­zierea tranzacţiei, care ini­ţial trebuia încheiată în primă­vară.

Piaţa de birouri trece printr-o nouă trans­formare, motiv pentru care, spre exem­plu, munca de acasă a lăsat spaţiile de birouri goa­le şi aproape a înjumătăţit, la 1,2 mld. euro, valoarea Globalworth, cel mai mare pro­prietar de birouri din România şi care este controlat acum de un investitor din Cehia.