Promenada, mallul din mijlocul corporatiştilor din Bucureşti, a încasat aproape 100 mil. lei din chirii în 2019. NEPI Rockcastle a achiziţionat Promenada Mall în 2014 de la Raiffeisen Evolution, într-o tranzacţie de 148 mil. euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 31.08.2020

Mallul Promenada din Bucureşti, deţinut de sud-africanii de la NEPI Rockcastle, a obţinut în 2019 venituri din chirii în valoare de 98 de milioane de lei, cu 10% mai mult faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. După un an de pierdere, compania a revenit pe profit, cu un rezultat de 5,4 milioane de lei. În niciun an de la înfiinţare până acum, compania nu a raportat numărul de angajaţi. Centrul comercial din nordul Capitalei este operat în prezent prin firma Promenada Mall Bucureşti, denumită anterior Floreasca City Center.

NEPI Rockcastle a achiziţionat Promenada Mall în 2014 de la Raiffeisen Evolution, într-o tranzacţie de 148 de milioane de euro. Centrul comercial a fost deschis în 2013 şi este amplasat într-o zonă care s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani din punctul de vedere al spaţiilor de birouri, astfel că mallul se află practic în mijlocul corporatiştilor.