Getec, companie din sectorul energiei regenerabile, va construi o centrală de producere a energiei verzi pentru Clariant la Podari

Autor: Miruna Diaconu 31.08.2020

♦ Centrala de producere a energiei verzi va folosi lignină, un reziduu al producţiei de combustibili din bioetanol ♦ Clariant este o companie elveţiană care construieşte la Podari, lângă Craiova, o fabrică de bioetanol, combustibil pentru maşini.

Getec, companie ce activează în sectorul energiei regene­rabile, va construi o centrală de producere a energiei verzi folo­sind lignină pentru fa­brica Clariant de la Podari. Getec a intrat pe piaţa din România în 2018 odată cu parteneriatul încheiat cu compania Clariant.

„Centrala de cogenerare pe biomasă, neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, proiectată de GETEC va deservi fabrica de bioetanol celulozic a companiei Clariant din Podari, judeţul Dolj. Fabrica va utiliza o tehnologie revoluţionară care transformă lignina – unul dintre produsele derivate din procesul de obţinere a etanolului – în energie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon”, spune Tomasz Muszynski, managind director, GETEC Servicii Ener­­getice Ro­mânia.