Liderul deputaţilor PNL: Grupul deputaţilor PNL nu participă la votul asupra moţiunii de cenzură

Autor: Andreea Tobias 30.08.2020

Grupul deputaţilor PNL nu participă la votul asupra moţiunii de cenzură, a anunţat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

„Grupul deputaţilor PNL nu participă la votul asupra moţiunii de cenzură, pe care PSD a transformat-o într-un ghem de minciuni. Moţiunea PSD ar fi trebuie să se intituleze: <PSD vrea să dea foc României, în plină pandemie!> Având în vedere faptul că România este în lupta cu pandemia şi că suntem cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale şi parlamentare, gestul PSD nu este doar neconstituţional, ci şi unul profund iresponsabil”, a scris pe Facebook Florin Roman.

Acesta continuă spunând că PSD, după ce „a lăsat România cu depozitele goale de medicamente, cu stocuri ZERO”, a dus în permanenţă o luptă pentru sabotarea Guvernului: „S-au plâns că măsurile luate de Guvern sunt prea dure, au cerut relaxare peste relaxare şi rezultatul este ca am ajuns la o medie de peste 1200 de cazuri pe zi. Au lăsat Guvernul fără posibilitatea unor acţiuni legale şi astfel, numărul cazurilor grave de pe secţiile ATI a explodat”.

Conform lui Roman, „lupta de gherilă a PSD s-a mutat apoi pe plan economic, solicitând măriri de pensii şi salarii, de parcă România nu ar fi trebuit să aloce sumele necesare luptei anti-COVID-19”.

Grupul deputaţilor PNL aminteşte că la votarea bugetului de stat, România nu era în situaţia de a lupta împotriva „unui virus care nu a plecat”.

„Acum, baronii roşii ai PSD vor să genereze o criză politică, să arunce România în haos, doar pentru interese de partid. Este cel mai iresponsabil lucru pe care îl poate face PSD! Nicăieri în lume, un partid nu a forţat o moţiune de cenzură în perioada pandemiei! PNL nu girează acest demers politicianist al baronilor PSD, unul iresponsabil, neconstituţional şi împotriva intereselor de stabilitate politică a unei ţări aflate încă în război cu pandemia”, a mai scris Florin Roman.