Iohannis sare în apărarea lui Orban: În cea mai dificilă perioadă pentru România, PSD vrea să arunce ţara în haos

Autor: Gabriel Pecheanu 31.08.2020

În cea mai dificilă perioadă pentru România, PSD vrea să arunce ţara în haos pentru a pune mâna pe putere cu orice preţ, spune preşedintele Klaus Iohannis în ziua în care în Parlamernt se votează moţiunea de cenzură.

„În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD se luptă nu pentru binele şi sănătatea cetăţenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preţ. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor îşi urmăreşte unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorinţa de putere şi nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce”, afirmă Klaus Iohannis.

El apreciază că depunerea unei moţiuni de cenzură în această perioadă critică pentru viitorul României reprezintă „un nou demers toxic”, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19.

„De altfel, în aceste luni dramatice pentru români, în care cetăţenii şi autorităţile au făcut front comun pentru limitarea răspândirii coronavirusului, PSD s-a remarcat doar prin acţiuni de permanentă sabotare a acestui efort naţional. Este cu atât mai iresponsabilă depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD cu cât tocmai acest partid a fost la guvernare în ultimii ani şi a risipit fără discernământ banii publici, lăsând România complet nepregătită în faţa unei astfel de crize. Care sunt criticile aduse Guvernului Orban? Că a reuşit ca, în ciuda dezastrului găsit în bugetul statului, să găsească resurse pentru a susţine cât mai multe categorii economice şi sociale să treacă mai uşor prin această perioadă critică? Sau faptul că şi-a asumat cu toată răspunderea gestionarea uneia dintre cele mai grave crize medicale, care a generat efecte negative în toate domeniile?”, adaugă şeful statului.

Iohannis mai afirmă că moţiunea de cenzură împotriva actualului guvern nu are niciun temei real.

„Depunerea ei într-un moment în care numai de instabilitate politică nu avem nevoie, cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, este complet neavenită. Fac un apel către toţi parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politică: nu deveniţi complici la un astfel de act iresponsabil! Miza politică sau electorală nu trebuie să prevaleze sub nicio formă obiectivului prioritar naţional de a proteja sănătatea publică. Îmi exprim speranţa că parlamentarii României înţeleg gravitatea momentului pe care ţara noastră îl traversează şi nu se vor alătura demersului PSD”, se mai arată în mesajul preşedintelui.

În opinia şefului statului, moţiunea de cenzură este un instrument democratic, dar „a risca să suprapui o criză politică peste o criză sanitară fără precedent reprezintă dovada cinismului şi populismului duse la extrem”.

„PSD nu a avut şi nu are soluţii pentru români, PSD vrea să arunce ţara în haos doar pentru a mai câştiga câteva voturi potenţiale în perspectiva alegerilor care se apropie”, conchide Klaus Iohannis.