Electrica Furnizare a finalizat achiziţia Parcului Fotovoltaic Stăneşti şi va intra pe piaţa de producţie de energie electrică din surse regenerabile. Preţ de achiziţie, 1,6 mil. euro

Autor: Tibi Oprea 31.08.2020

Electrica (simbol bursier EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, a anunţat luni că Electrica Furnizare, parte din grup, a finalizat achiziţia de la Raylexo Limited şi Long Bridge Management şi Administrare a Parcului Fotovoltaic Stăneşti, judeţul Giurgiu, cu o capacitate instalată de 7,5 MW (6,8 MW capacitate de funcţionare limitată), deţinut de societatea Long Bridge Millenium.

“Tranzacţia este un prim pas pentru atingerea obiectivului urmărit de dezvoltare pe verticală a grupului Electrica prin intrarea pe piaţa de producţie de energie electrică, în special din surse regenerabile, prin achiziţia unor parcuri eoliene şi/sau fotovoltaice”, spun reprezentanţii companiei într-un raport la Bursă.

Preţul de achiziţie al părţilor sociale, de 1,6 milioane de euro, poate suferi ajustări în conformitate cu prevederile contractului de vânzare-cumpărare, în funcţie de rezultatele financiare de la momentul închiderii balanţei de verificare la 31 august 2020.

Pe lângă alte elemente ale tranzacţiei, Electrica Furnizare a preluat împrumuturile foştilor asociaţi ai Long Bridge Millenium acordate societăţii achiziţionate în valoare de 3,8 milioane de euro.

Acţiunile Electrica înregistrează un plus de 9,9% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 157,4 milioane lei, emitentul ajungând la o valoare bursieră de 4 miliarde de lei.

Compania este deţinută în proporţie de 48,8% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.