ZF Live. Sorin Faur, Academia de HR: În această criză, rolul HR nu se va mai baza atât de mult pe recrutare şi alimentarea firmei cu angajaţi, ci pe trainingul acestora

Autori: Robert Manea , Alexandra Matei 02.09.2020

♦ Cele mai multe joburi care vor fi înlocuite de digitalizare sunt joburile manuale, de operatori, din zona telecomunicaţiilor, dar şi joburile repetitive ♦ Zona de middle management trebuie îmbunătăţită, prin dezvoltarea şi educarea specialiştilor din companii ♦ Pe piaţa salarială, aflată în plină criză, s-au înregistrat scăderi de peste 20% în anumite domenii.

Digitalizarea este trendul cel mai popular de pe piaţa de resurse umane, aflată în plină criză, trend care va schimba atât rolul hr-ului, cât şi modul în care companiile fac business, iar economia se află într-un proces de transformare radicală, generat de digitalizare, în ceea ce priveşte joburile.

„Digitalizarea va conduce la dispariţia unor joburi şi la apariţia altora. Acest lucru va schimba rolul fundamental al hr-ului, care nu se va mai baza atât de mult pe recrutare şi alimentarea companiei cu angajaţi, ci pe training-ul acestora. Hr-ul trebuie să fie implicat în mecanisme prin care să ridice calitatea profesională a angajaţilor şi să permită transformarea lor din angajaţi offline, în angajaţi online, folosind instrumente digitale“, spune Sorin Faur, fondator al Academiei de HR, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.