Romaero, mândria industriei aerospaţiale şi de apărare a României, semnează cu gigantul american Lockheed Martin un memorandum privind înfiinţarea unui centru de întreţinere al elicopterelor în România

Autori: Dorin Oancea , Mediafax 01.09.2020

Romaero şi compania americană Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin vor semna în această săptămână un Memorandum de Înţelegere în vederea înfiinţării în România a unui Centru Regional de Echipare şi Întreţinere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală. 

Conform acordului, România ar urma să găzduiască primul centru regional de echipare şi mentenanţă Black Hawk. Black Hawk este cel mai răspândit elicopter multi-rol şi multi-misiune din lume, şi ar urma să fie echipat de Romaero atât pentru misiuni militare, cât şi pentru operaţiuni de căutare şi salvare, servicii medicale de urgenţă, comandă şi control sau transport oficial.

Elicopterele Black Hawk vor fi livrate pentru finalizare de către Romaero din fabrica PZL Mielec, Polonia, cea mai mare capabilitate de producţie a Lockheed Martin din afara SUA.

Semnarea se va desfăşura în marja evenimentului „Black Sea and Balkans Security Forum 2020”, pe data de 03 septembrie 2020.