Omniasig, cea mai mare companie din portofoliul local al austriecilor de la VIG, raportează în S1/2020 prime brute subscrise de peste 600 mil. lei, plus 2% şi profit brut în creştere cu 66%

Autor: Cristina Bellu 03.09.2020

Omniasig, cea mai mare companie din portofoliul local al grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG) şi cel mai mare asigurător non-RCA din România, a încheiat primul semestru al anului cu un volum al primelor brute subscrise de peste 600 mil. lei, în creştere uşoară, de 2%, faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul brut s-a majorat cu 66%, la peste 35 mil. lei.

“Rezultatele echilibrate obţinute de companie în contextul generat de pandemia Covid-19 se datorează şi urmăririi atente a direcţiilor stabilite încă de la început de an care au vizat dezvoltarea segmentelor non-auto, cu un focus special pe linia asigurărilor de sănătate şi accelerarea puternică în direcţia inovaţiei şi a digitalizării”, spun reprezentanţii companiei.

Pe segmente de business, asigurările de incendiu şi calamităţi naturale (Property) au bifat în perioada ianuarie-iunie 2020, o creştere de peste 14% faţă de perioada similară a anului trecut, valoarea subscrierilor depăşind 100 mil. lei, în timp ce asigurările de sănătate au consemnat o creştere de peste 48% a primelor brute subscrise.

În acelaşi interval al anului curent, asigurările auto, Casco şi RCA, au înregistrat o uşoară scădere, de aproximativ 2%, a volumului de prime brute subscrise, atingând un total de peste 400 milioane lei, cumulat pe cele două linii. Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii cumulat a crescut cu circa 10%, ajungând la valoarea de peste 350 milioane lei.