Una dintre perlele turismului românesc, hotelul Castel Dracula, amplasat în zona turistică Pasul Tihuţa, caută investitori

Autor: Publicitate 03.09.2020

Hotelul Castel Dracula, construit în 1983, la iniţiativa lui Alexandru Misiuga, un pioner în dezvoltarea turismului draculist din România, caută investitori. Hotelul de tip castel, una dintre perlele turismului românesc, este amplasat în Pasul Tihuţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, la 37 km distanţă de centrul staţiunii Vatra Dornei, acolo unde Transilvania se întâlneşte cu Moldova.

Arhitectura clădirii a fost inspirată din romanul lui  Bram Stoker, „Dracula”, Alexandru Misiuga dorindu-şi să construiască un hotel-castel similar cu cel prezentat în cartea scriitorului irlandez. Dincolo de arhitectură, locaţia hotelului este intr-o zonă care, dacă până la criza sanitară era căutată de turiştii străini, acum se bucură de succes printre turiştii locali care redescoperă frumuseţile şi poveştile României.

Proprietatea imobiliară este formată din teren, în suprafaţă de 11.464 de metri pătraţi şi hotel cu o suprafaţa de peste 3.500 de metri pătraţi.

Amplasarea hotelului într-o zonă cu potenţial turistic semnificativ poate oferi turiştilor posibilitatea de a descoperi frumuseţile naturale ale României, iar facilităţile imobilului cu sălile mari de conferinţe disponibile, fac din Hotel Castel Dracula destinaţia perfectă şi pentru călătorii şi evenimente în interes de business. Totodată, hotelul ar putea deveni un simbol atât al zonei turistice rurale, cât şi al turismului draculist din România.

Criza sanitară mondială a reprezentat o oportunitate pentru turismul rural românesc, astfel că locuri mai puţin cunoscute au devenit printre cele mai căutate de către turiştii români care şi-au dorit să redescopere România rurală, contextul fiind un plus pentru o investiţie într-un activ important din domeniul turismului. Un alt atu este amplasamentul hotelului, într-o zonă în care se află Parcul Naţional Călimani sau staţiunea Colibiţa.

Complexul hotelier este compus din demisol, parter şi trei etaje şi are o capacitate de cazare de aproximativ 130 de locuri, împărţite în 67 de spaţii de cazare, camere duble, triple şi apartamente. Principalele funcţiuni ale hotelului sunt zona de recepţie, bucătărie, salon-restaurant, biliard şi bar, cramă, recepţie, camere personal, spaţii depozitare şi spaţii tehnice la demisol. Hotelul are în componenţa sa şi două restaurante, care la cerere pot fi amenajate ca săli de conferinţă, cu dotările corespunzătoare, având o capacitate de 67, respectiv 120 de locuri, iar în turnul hotelului se află barul de zi, cu o capacitate de 40 de locuri.

În prezent, Hotelul Castel Dracula se află în proprietatea Agro Invest Prod, o societate în insolvenţă în portofoliul CITR, şi caută investitori cu potenţial pentru achiziţionarea întregului complex hotelier. Astfel, licitaţia va fi programată pentru 7 septembrie la ora 12:00 şi va avea loc în mediul online. Caietele de sarcini pot fi achiziţionate de la administratorul judiciar CITR, iar documentaţia de înscriere la licitaţie va trebui depusă cu cel târziu 24 de ore înaintea desfăşurării licitaţiei.

Persoana de contact la care potenţialii investitori pot apela pentru informaţii este Gheorghe Florea, Regional Sales Manager CITR, la numărul: 0737 330 213, email: gheorghe.florea@citr.ro .