Furnizorul de soluţii software Life is Hard a luat 1 mil. lei de la BCR pentru dezvoltarea produselor din portofoliu. Contractul a fost semnat în cadrul programului IMM Invest

Autor: Cristina Bellu 03.09.2020

Life is Hard, furnizor de soluţii software listat la bursa de la Bucureşti cu simbolul bursier LIH, a contractat o finanţare de 1 mil. lei de la BCR, în scopul dezvoltării de noi module în aplicaţiile existente din portofoliul companiei.

Contractul are scadenţa în iulie 2023, şi a fost semnat în cadrul programului IMM Invest, astfel că, până la finalul anului, dobânda va fi subvenţionată de stat prin intermediul Fondul Naţional de Garan­ta­re a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), urmând ca în următorii ani aceasta să se calculeze la o rată a dobânzii egală cu ROBOR la trei luni, plus o marjă de 2,45% pe ani, potrivit datelor transmise de oficialii Life is Hard pe bursă.

“Creditul a fost contractat în temeiul OUG 110/2017 privind programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii–IMM Invest, aprobată cu modificări şi completari ulterioare,privind aprobarea mecanismului  financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor în cadrul schemei de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19”.

Compania cu 24,4 mil. lei capitalizare este controlată în proporţie de 63,4% de Ioan-Cătălin Chiş, preşedinte al CA, în timp ce Erik Barna, director general, deţine 13,3% din capitalul social. Acţiunile companiei s-au tranzacţionat în creştere cu 71,4% de la începutul anului.