Lupta între giganţi, NEPI-Rockcastle vs. Iulius Group. Fondul NEPI şi-a făcut publică intenţia de a cumpăra terenul de 46 de hectare de la Romexpo pe care Parlamentul l-a dat gratuit Camerei de Comerţ

Autori: Roxana Rosu , Bogdan Alecu 04.09.2020

Fondul de investiţii sud-african NEPI, cel mai mare proprietar de malluri din România, a anunţat că vrea să cumpere terenul de 46 de hectare de la Romexpo, pe care Parlamentul l-a dat gratuit Camerei de Comerţ, instituţie care vrea însă să se asocieze cu Iulius Group pentru dezvoltarea unui proiect de aproape 3 mld. euro.

NEPI-Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, intră în concurenţă directă cu Grupul Iulius, cel mai mare grup român pro­prietar de malluri pentru terenurile de la Romexpo, care ar permite acces către dez­voltarea unui proiect imobiliar de 3 mili­ar­de de euro. 

La o zi de când în Parlament a fost adop­tat un proiect de lege de Camera Deputaţilor ce prevede transmiterea cu titlu gratuit a unui teren de 46 ha, proprietatea statului, în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, fondul de investiţii sud-african NEPI-Rockcastle şi-a făcut publică intenţia de a cumpăra loturile disponibile.