Florin Cîţu îşi păstrează optimismul: Revenirea în V a economiei este o certitudine. Asta este o lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi

Autor: Gabriel Pecheanu 04.09.2020

Revenirea în V a economiei este o certitudine, toate datele oficiale confirmând acest scenariu, afirmă ministrul de Finanţe, Florin Cîţu. El ţine să le transmită un mesaj adversarilor care i-au cotestat măsurile: „Aceasta este o lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi”.

„Revenirea în V a economiei - o certitudine. Am promis şi am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în V. Astăzi nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS şi EUROSTAT, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici. Aceasta este o lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

El mai afirmă că, în perioada de criză, a reuşit „această performanţă” pentru că a injectat lichiditate în economie şi a crescut masiv investiţiile.

„Totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil şi transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudenţă şi responsabilitate finanţele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani. După 8 luni de zile, în plina criza economică, cu o creştere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6.6 miliarde lei cheltuieli directe) şi scăderea veniturilor bugetare, am reuşit performanta de a scădea dobânzile pentru tot portofoliul cu 0,2 puncte procentuale. O economie de aproape 100 milioane euro”, conchide ministrul de Finanţe.