Purcari, companie din primul eşalon al Bursei, demarează pe 7 septembrie un program de răscumparare a 120.000 de acţiuni proprii pentru recompensarea managementului. BT Capital Partners, desemnat borker

Autor: Cristina Bellu 04.09.2020

Producătorul de vinuri Purcari (simbol bursier WINE) urmează să demareze la începutul săptămânii viitoare un program de răscumpărare a 120.000 de acţiuni proprii, în conformitate cu hotărărea AGA adoptată la finalul lunii aprilie, şi care are drept scop recompensarea managementului companiei.

“Răscumpărarea de acţiuni se va petrece în conditiile legii şi în limitele hotărârii AGA din 29 aprilie, care prevede cumpărarea unui număr maxim de 300.000 acţiuni proprii, până la data de 29 aprilie 2021, la un preţ ce nu depăşeşte mai mult cu 5% preţul mediu de piaţă al acţiunilor de la ultimele cinci sesiuni ale bursei, înainte de efectuarea achiziţiei respective”, spun reprezentanţii companiei într-un anunţ pe bursă.

Astfel, conform deciziei CA al companiei din 14 mai, producătorul de vinuri va răscumpăra 120.000 de acţiuni proprii, în limitele aprobate de acţionari la AGA din 29 aprilie.

“Societatea poate răscumpăra un volum zilnic de acţiuni de până la 25% din volumul mediu zilnic de acţiuni ale companiei, care sunt tranzacţionate pe BVB”, adaugă reprezentanţii Purcari.

Compania de brokeraj BT Capital Partners a fost selectată să intermedieze serviciile aferente programului de răscumpărare, valoarea totală a acestuia ajungând la 2,8 mil. lei potrivit calculelor ZF pe baza celor mai recente cotaţii înregistrate de titlurile companiei.

Purcari gestioneaza in jur de 1,400 de hectare de podgorii si opereaza patru platforme de productie in Romania si Moldova. Grupul este lider in segmentul de vinuri premium din Romania, cu o cota de circa 25% si cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrand in peste 30 de tari.

Compania are o  capitalizare de 462 milioane lei pe bursa de la Bucureşti după ce, de la începutul anului, acţiunile WINE s-au apreciat cu 4,05%, după tranzacţii de 76,2 milioane lei.