Emisiunea ZF Deschiderea de astăzi. Radu Gheţea, preşedintele Libra Bank: Finanţarea de 4,3 mil. euro prin Bursă susţine activitatea de creditare. Lucrurile au mers bine, sunt convins că vom repeta cu succes. Obligaţiunile LIBRA30E au scadenţa la 10 ani şi o dobândă anuală de 5%, plătibilă semestrial

Autor: Tibi Oprea 07.09.2020

Radu Graţian Gheţea (foto), preşe­dintele Consiliului de Administraţie al Libra Internet bank, a 15-a cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa locală, spune că îm­prumutul de 4,3 mil. euro pe care banca l-a făcut printr-o emisiune de obligaţiuni (LIBRA30E) listată la Bursa de Valori Bucureşti va susţine activitatea de creditare. Gheţea este convins că societatea va repeta cu succes o altă astfel de operaţiune.

„Această emisiune are ca scop asigurarea unei baze de capital mărite pentru a putea extinde şi mai mult activitatea de creditare. Aş spune că pentru o primă experienţă de acest gen a fost ok chiar dacă ne-am aflat în plină nedumerire mondială cu privire la pandemie. În final lucrurile au fost bine şi sunt convins că vom putea repeta o astfel de operaţiune cu un succes la fel de mare. Aş vrea să mulţu­mesc Tradeville pentru cum a gestionat această intermediere şi în final sper că investitorii vor fi mulţumiţi. (...) A fost un test pentru noi, a ieşit bine şi cu această ocazie am punctat că probabil o să folo­sim şi în viitor mecanismele pieţei de capital“, afirmă Radu Graţian Gheţea.