Descoperă România. Destinaţii altfel: Din dorinţa de a dezvolta turismul rural românesc, antreprenorii au restaurat case vechi din două zone diferite ale ţării şi le-au pus la dispoziţia turiştilor

Autor: Miruna Diaconu 12.09.2020

Valea Verde şi Raven's Nest sunt două exemple de cazări care au potenţialul de a atrage mulţi turişti astfel zonele dezvoltându-se din punct de vedere turistic.

În Munţii Apuseni şi în Cund, judeţul Mureş, din dorinţa de a dezvolta turismul rural românesc, antreprenorii au deschis două unităţi de cazare atipice, astfel că au restaurat case tradiţionale româneşti, păstrând totodată aerul vechi al caselor pentru a putea primi primi turiştii dornici de vacanţe în mijlocul naturii.

Raven's Nest  este o pensiune din zona munţilor Apuseni deschisă în iulie 2016, care cuprinde trei case arhaice recondiţionate după arhitectura transilvăneană, în care sunt distribuite 11 camere, capacitatea totală de cazare fiind de 26 de locuri. Anul trecut pensiunea a avut circa 2.500 de oaspeţi dintre care jumătate au fost turişti străini.