Traian Sandu, proprietarul grupului Galtour – Dunărea Galaţi: A fost foarte dificil pentru noi, atât din perspectiva pandemiei cât şi a programului de investiţii, suntem la 15-20% faţă de afacerile de anul trecut

Autor: Miruna Diaconu 08.09.2020

Traian Sandu a redeschis fostul hotel Danube Stars din Galaţi sub brandul Ibis Styles, din portofoliul grupului hotelier Accor. Planurile de dezvoltare ale omului de afaceri vizează deschiderea unei crame bazate atât pe producţie cât şi pe turismul viticol în zona Galaţiului.

Traian Sandu, proprietarul grupului Galtour – Dunărea Galaţi, spune că perioada de la izbucnirea crizei pandemice şi până acum a fost una dificilă atât din perspectiva efectelor negative pe care pandemia le-a avut asupra industriei de turism, cât şi din cauza faptului că această perioadă l-a prins pe antreprenor în plin proces de investiţii.

“A fost extrem de dificil sub presiunea a doi factori, epidemia, pe de o parte, şi programul de investiţie pe care l-am început încă de anul trecut în iulie. Noi ne-am întrerupt activitatea la unul din activele noastre importante care a devenit acum hotel Mercure încă de anul trecut din iulie. La Ibis am întrerupt încă din februarie, agenţia de turism este în ton cu piaţa. Este extrem de dificil, deo­camdată încă supra­vieţuim, dar dacă nu identificăm un su­port de acum încolo până când piaţa intră într-o dinamică cât de cât normală va fi dificil. Noi încer­căm să începem activitatea, am înce­put să consolidăm puţin, să creştem la nivelul de 15-20% faţă de ceea ce am reuşit să facem anul trecut. Nu există termen de comparaţie cu anul trecut“, spune pentru ZF Traian Sandu, proprietarul grupului Galtour – Dunărea Galaţi.