Afacerile producătorului de prefabricate ASA CONS din Turda au scăzut cu 10% în S1 2020. “Am avut multe proiecte anulate sau amânate.“

Autor: Laurentiu Cotu 09.09.2020

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, constructorul fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, un pro­iect de 150 mil. euro a concernului turc Yildiz Entegre, a în­che­iat primul semestru din acest an cu o cifră de afaceri de 10,5 mil. euro, în scădere cu apro­xi­mativ 10% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut. Compania esti­mea­ză pentru anul în curs afaceri to­tale de 18-20 mil. euro, cu 15-20% sub cifra de afaceri realizată în 2019.

„Este o prognoză mai pru­dentă, însă este bazată pe realitatea din ultimele săptămâni, care con­fir­mă un număr mult mai mic de pro­iecte în piaţa construcţiilor indus­tri­a­le. Am avut multe proiecte anu­late sau amânate, din diverse motive: beneficiarul final s-a răz­gân­dit sau nu a reuşit să obţină în timp util actele şi autorizaţiile necesare sau a decis să amâne o extindere a unor hale existente sau clienţii săi, viitori chiriaşi ai spaţiilor logistice dezvoltate de el, au amânat preluarea spaţiilor“, a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Bulgaria, general manager ASA CONS România şi ASA Epitoipari Hungary.