Tensiune maximă pe bursa americană. Investitorii din întreaga lume au intrat în alertă: Acţiunile Tesla au scăzut marţi cu nu mai puţin de 21%

Autor: Ştefan Stan 09.09.2020

Tesla a înregistrat cea mai slabă zi de tranzacţionare din istorie, după ce acţiunile s-au prăbuşit cu peste 21%. Cea mai dură scădere din cei 10 ani de când este listată pe bursă a venit pentru Tesla după ce investitorii aflat că acţiunile gigantului auto nu au fost incluse în indicele S&P 500. 

De pe 22 iulie, acţiunile Tesla se apreciaseră cu 56%, propulsând valoarea companiei după ce au fost anunţate rezultatele pe al doilea trimestru. Faţă de începutul anului, acţiunile Tesla au înregistrat o creştere de 400%, alimentate de entuziasmul investitorilor şi de aprecierile analiştilor.  

Investitorii şi analiştii se aşteptau ca după patru trimestre consecutive de creştere puternică (una dintre cerinţe), Tesla să fie inclusă în S&P 500. Totuşi, Dow Jones a anunţat că numai trei companii vor fi adăugate, Catalent, Etsy şi Teradyne. 

De asemenea, vestea că rivalul General Motors a cumpărat o participaţie de 2 miliarde de dolari în rivalul Tesla Nikola Corp a avut un puternic impact.