Premieră în România: Primul marketplace pentru spaţii de depozitare a fost lansat oficial

Autor: Petre Mazilu 09.09.2020

Storage Logistics, primul marketplace din România pentru spaţii de depozitare, a fost lansat în mod oficial. Evenimentul a avut loc miercuri, la Bucureşti. Platforma are deja peste 80 parteneri cu o suprafaţă totală a spaţiului disponibil de aproximativ 65.000 metri pătraţi.

Storage Logistics reprezintă o reţea virtuală de depozite fizice din România, prin intermediul căreia companiile care au nevoie de spaţiu provizoriu, pe termen mediu şi scurt, au acces la o multitudine de variante. Accesând portalul storage-logistics.ro utilizatorii pot găsi uşor şi rapid spaţii de depozitare pentru o perioadă de la 1 săptămână la 15 săptămâni.

Închirierea spaţiului se face online, iar comunicarea cu depozitul se realizează tot prin intermediul platformei. Mai mult, în momentul de faţă, depozitele disponibile prin intermediul platformei acoperă peste 50% din judeţele ţării, majoritatea fiind localizate în apropierea zonelor de graniţă sau a principalelor noduri interne de transport şi logistică.

„Storage Logistics este un start-up ambiţios, bazat pe o nevoie reală a pieţei de logistică din România şi care are toate şansele să devină alternativa preferată atât pentru companiile dinamice care au nevoie de soluţii rapide pentru a-şi păstra în siguranţă stocurile, cât şi pentru depozitele care nu funcţionează încă la capacitate maximă şi care pot fructifica astfel spaţiul rămas. Ne dorim ca în primul an de activitate să ajungem la peste 250.000 metri pătraţi de spaţii înregistrate în platformă şi la peste 10.000 paleţi intermediaţi lunar” a declarat Cristina Dumitrescu, Managing Partner Storage Logistics.

Investiţia iniţială în dezvoltarea platformei însumează aproximativ 200.000 euro şi include atât realizarea soluţiei digitale de conectare a depozitelor cu companiile interesate, cât şi creşterea echipei interne Storage Logistics, cu angajaţi specializaţi în această industrie.

În România există peste 4,6 milioane metri pătraţi de spaţii de depozitare, iar volumul de business generat de această industrie este de peste 2 miliarde de euro anual.