Şcoala începe cu probleme. Florin Cîţu: Tabletele promise de Guvern vor ajunge în şcoli cu întârziere

Autor: Petre Mazilu 09.09.2020

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat, miercuri, la Galaţi, că tabletele promise de Guvern pentru învăţământul online vor ajunge la beneficiari în octombrie sau noiembrie. Asta deşi anul şcolar începe luni, iar multe şcoli se pregătesc pentru învăţământul hibrid, care presupune cursuri online.

Ministrul Florin Cîţu recunoaşte că Guvernul a întâmpinat dificultăţi în timpul procedurilor privind achiziţia tabletelor. Este vorba despre 200.000 de unităţi care vor ajunge în şcoli până la finalul toamnei, cel târziu.

„Am alocat resursele necesare, au fost alocate resurse suplimentare la rectificarea bugetară, pentru tablete. Aici, au fost şi sunt nişte discuţii despre licitaţii. O parte dintre tablete, câteva loturi, vor fi livrate acum, nu sunt toate livrate. Anul trecut, au fost cumpărate 200.000 de tablete tot anul. Guvernul cumpără pentru acest început de an 200.000 de tablete dintr-o dată. Este clar că s-ar putea să fie o problemă de producţie, de capacitate de producţie. În acelaşi timp sunt specificaţii clare pentru aceste tablete, nu le cumpărăm din piaţă, din magazin. De aceea producţia lor durează mai mult. Eu cred că până la mijlocul lunii octombrie vor fi livrate toate aceste tablete. Sunt câteva loturi care vor fi livate în septembrie, celelate vor fi livrate în octombrie şi noiembrie”, a declarat, la Galaţi, ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

Acesta s-a aflat la Galaţi pentru a participa la o adunare a antreprenorilor din judeţ.