Profit de 13 mil. lei pentru Credit Europe Bank în S1/2020. Yakup Cil, CEO al băncii: „Vom continua să investim în noi tehnologii şi în componenta digitală“

Autor: Claudia Medrega 10.09.2020

Credit Europe Bank România, parte a grupului financiar cu acelaşi nume înregistrat în Olanda,a înregistrat în primul semestru (S1) din acest an un profit de 13 mil. lei, în condiţiile în care creditarea a avansat la 2,1 mld. lei, de la 2 mld. lei în 2019. Activele băncii au urcat la sfârşitul lunii iunie până la 4,1 mld. lei.

La finele anului 2019, banca avea active de 4 miliarde de lei şi ocupa locul 17 în topul băncilor de pe piaţa românească, cu o cotă de piaţă de 0,81%.

„Performanţa financiară consoli­dată a băncii reflectă obiectivele noastre strategice. Deşi ne aşteptam la o scădere a profitului în primul semestru din 2020, având în vedere mediul economic determinat de pandemia de Covid-19, am reuşit să încheiem prima jumătate a anului cu 13 mil. lei profit net mulţumită managementului atent al creditelor şi soluţiilor digitale oferite clienţilor noştri. Investiţiile noastre constante în digitalizare din ultimii ani s-au dovedit benefice pentru clienţii noştri în timpul pandemiei, ţinând cont de faptul că întregul nostru portofoliu de carduri era deja contactless, portofoliul nostru de carduri de credit oferă gadget-uri contactless - precum stickere şi brăţări - şi clienţii noştri care utilizează dispozitive Apple beneficiază de serviciul convenabil Apple Pay din 2019“, a declarat Yakup Cil, CEO al Credit Europe Bank România.