Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Marcel Murgoci, Estinvest: Pe piaţa americană există mai mult temerea de o eventuală corecţie decât pe pieţele europene

Autor: Tibi Oprea 10.09.2020

Indicele principal BET are un plus de 1% în primele şapte şedinţe din septembrie.

Marcel Murgoci, director de tran­zacţionare în cadrul Estinvest, intermediar de top 15 la Bursa românească, spune că scăderile abrupte ale indicilor bursieri americani din ultimele şedinţe de tranzacţionare au arătat că pe piaţa americană există temeri mai mari legate de o eventuală corecţie decât pe pieţele europene.

„Creşterea indicelui principal BET din ultima perioadă se datorează în primul rând evoluţiei foarte bune a acţiunilor Băncii Transilvania, OMV Petrom şi BRD. În ceea ce priveşte posibilitatea unei corecţii a pieţei noastre, se vorbeşte de mult timp de acest lucru, tocmai pentru că trăim în continuare vremuri incerte. De desco­peririle cu privire la posibili­tatea ca această pandemie să se încheie ar putea depinde şi evoluţiile viitoare ale econo­miilor. Pe piaţa americană există mai mult temerea de o eventuală corecţie decât pe pieţele europene“, explică Murgoci.

Indicele principal BET a urcat în luna august cu 7,4%, în timp ce în luna septembrie şi-a continuat trendul ascendent în primele şapte şedinţe, cu o apreciere de 1%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.