Urmează videoconferinţa ZF Health & Pharma, 16-17 septembrie 2020. Afacerile producătorilor locali de medicamente sunt de 4 mld. lei anual. Cum dezvoltăm producţia locală pentru a face faţă crizelor sanitare?

Autor: Georgiana Mihalache 13.09.2020

♦ Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, Simona Cocoş, directorul general al Zentiva Bucureşti, şi Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi, vor participa la conferinţa ZF Health & Pharma, unde vor discuta despre rolul industriei farma în asigurarea sănătăţii populaţiei ♦ Vânzările de medicamente produse local ajung la 4 mld. lei anual ♦ Sunt 160 de companii înregistrate ca producători de medicamente.

Criza sanitară dată de răs­pân­direa COVID-19 a adus în prim-plan importanţa indus­triei locale de me­dica­mente care să sprijine lupta cu noua amenin­ţare sanitară. În România mai sunt 160 de firme cu domeniu de activitate în producţia de medicamente, care generează anual afaceri de 4 mld. lei, potrivit datelor ZF. Românii chel­tuiesc însă de patru ori mai mult pentru medicamente.

Cum putem creşte producţia locală şi atrage investiţii în fabrici, cele existente sau site-uri de producţie noi? Ce putem produce în România pentru a lupta cu noul virus? Cum s-a adaptat industria de medicamente noii realităţi din această perioadă? Acestea sunt câteva dintre temele de discuţie pe care le vom dezbate în cadrul videoconferinţei Health & Pharma Summit 2020, organizată de Ziarul Financiar.