Dan Ostahie, la a treia tranzacţie în doi ani: preia Despec, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT&C, într-un acord de 2 milioane de euro. „Includerea Despec în reţeaua noastră este încă un pas strategic pe care îl facem.“

Autor: Roxana Rosu 10.09.2020

Grupul Altex a finalizat achiziţia companiei Despec, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT&C din ţară, în urma unei tranzacţii de peste 2 milioane de euro, şi îşi extinde portofoliul de branduri internaţionale. Astfel, Complet Electro Serv (CES), companie membră a Grupului Altex şi unul dintre principalii producători şi distribuitori de echipamente IT&C, electronice şi electrocasnice din ţară, preia 79% din părţile sociale deţinute în Despec România, tranzacţia fiind aprobată de Consiliul Concurenţei în luna martie a anului acesta.

Prin această preluare, Altex îşi extinde portofoliul de furnizori cu branduri internaţionale precum Brother, Canon, Hewlett-Packard, Lexmark, Minolta, Optoma, Socomec şi Verbatim.

 „Includerea Despec în reţeaua noastră este încă un pas strategic pe care îl facem pentru a rafina ofertele pentru clienţi şi pentru a ne consolida poziţia pe piaţa locală de distribuţie electro-IT, după achiziţionarea RTC şi realizarea joint-venture-ului cu Promate din ultimii doi ani”, a declarat Dan Ostahie, CEO Altex România.