Are prea mult spaţiu: grupul Renault vrea să subînchirieze spaţii de birouri din clădirea Renault Bucharest Connected

Autor: Bogdan Alecu 10.09.2020

La un an de la inaugurarea Renault Bucharest Connected, centrul care reuneşte toate diviziile Grupului Renault în România, francezii vor să subînchirieze o parte din spaţii. Decizia este luată în contextul în care şi Luca de Meo, CEO-ul grupului, a anunţat un plan de reducere a costurilor şi de a obţine lichidităţi.

„Contextul COVID a accelerat schimbarea modurilor noastre de funcţionare şi a crescut activităţile pe care le putem asigura în telemuncă. Astfel, devin disponibile suprafeţe care pot fi utilizate pentru noi activităţi“, au spus oficialii din cadrul Direcţiei Comunicare Groupe Renault Româ­nia. Renault a închiriat anul trecut proiectul de birouri pe o perioadă de 11 ani, în cea mai mare tranzacţie de acest tip semnată pe piaţa locală.

Christophe Dridi, preşedintele Automobile Dacia, declara în cadrul unui interviu acordat ZF faptul că încă din martie grupul a implementat structura necesară pentru munca de acasă, iar compania a fost pregătită cu laptopuri şi conexiuni speciale la internet pentru a asigura siguranţa necesară a angajaţilor şi continuarea proiectelor. Astfel, francezii au reuşit să permită munca de acasă dar şi să păstreze calendarul lansărilor, iar cea de-a treia generaţie a modelelor Logan şi Sandero are loc luna aceasta, când ar fi trebuit organizat şi Salonul Auto de la Paris, anulat însă din cauza pandemiei.  

Centrul Renault Bucharest Connected are aproape 58.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri, facilităţi şi centru de design. Proiectul include 40.000 de metri pătraţi de birouri de Clasa A, deserviţi de un etaj subteran de 10.000 mp ce include aproximativ 240 locuri de parcare, la care se adaugă cele 760 aflate la suprafaţă.

De asemenea, proiectul înglobează şi un centru de design de 8.000 de mp, iar angajaţii vor avea şi un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor.