ANAF a ridicat sechestrul de pe imobilele Poştei, după ce compania şi-a achitat obligaţiile

Autor: Cosmin Pirv 10.09.2020

ANAF a ridicat sechestrul asigurător de pe toate imobilele Poştei Române, după ce compania şi-a achitat toate obligaţiile fiscale. 

Potrivit unui comunicat al Poştei Române, cinci clădiri ale companiei se aflau sub sechestru, ca măsură asigurătorie impusă de ANAF în vederea recuperării creanţelor faţă de bugetul statului. Imobilele au fost evaluate de organele fiscale la suma de 153 de milioane de lei.

Poşta Română şi-a achitat, în data de 20 august 2020, integral toate datoriile istorice după ce a virat în conturile ANAF aproape 135 de milioane de lei, din venituri proprii. Astfel, compania a solicitat eliberarea de sub sechestru a bunurilor imobile ce au constituit garanţie.

„După mai bine de 8 ani de zile, Poşta Română nu mai are niciun imobil gajat în favoarea ANAF. A fost o perioadă lungă, fapt care a afectat bonitatea pe piaţă în situaţii în care a fost nevoie de finanţare pentru capital de lucru, dar mai ales pentru investiţii”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.