Tragedia din Beirut nu se termină: Un incendiu violent s-a produs în portul care a fost distrus de explozia uriaşă în urmă cu o lună

Ziarul Financiar 10.09.2020

Un incendiu violent a izbucnit joi în portul din Beirut, distrus de o explozie uriaşă în urmă cu o lună. O coloană mare de fum negru se ridică spre cer peste capitala libaneză. Flăcările au apărut într-un depozit care comercializează anvelope şi ulei.

Un magazin de anvelope şi ulei arde joi în portul Beirut, a declarat o sursă militară libaneză, care a transmis că zona este afectat din nou de flăcări, la o lună după explozia devastatoare.

Martorii spun că o coloană uriaşă de fum negru se ridică spre cer şi se împrăştie peste capitala libaneză. La faţa locului intervin numeroşi pompieri care încearcă să stingă focul din port, unde depozitele şi silozurile de beton au fost spulberate de explozia din 4 august.

Liderii armatei Libanului au declarat că elicoptere militare sunt folosite pentru a ajuta la stingerea incendiului. Aparatele de zbor transportă apă în recipiente speciale pe care o varsă de la înălţime.

Explozia de pe 4 august a fost provocată de un incendiu izbucnit pe platforma unde erau depozitate 2.750 de tone de azotat de amoniu. A rezultat o explozie enormă care s-a soldat cu peste 150 de morţi şi circa 6.000 de răniţi. De asemenea, sute de oameni au rămas fără adăpost, iar portul a fost distrus în mare parte.