Agroland, lanţ de magazine Agricole controlat de omul de afaceri Horia Cardoş, a deschis în Timişoara cel mai mare magazin din reţea, după o investiţie de 150.000 de euro

Autor: Tibi Oprea 10.09.2020

Agroland Business System, cea mai mare reţea de magazine Agricole din România, controlată de antreprenorul Horia Cardoş, a deschis joi cel mai mare magazin din reţea în incinta primului strip mall din zona metropolitană a Timişoarei, la intrarea în localitatea Moşniţa Nouă.

Investiţia în noua unitate comercială s-a ridicat la 150.000 euro, fără a include stocurile, iar noul magazin se aliniază conceptului Agroland MEGA, unic în România, care constă în suprafeţe cu 300% mai mari decât în magazinele tradiţionale ale companiei, acentul sporit pus pe experienţa oferită clienţilor (prin amenajarea raioanelor şi aranjarea la raft), precum şi pe consultanţa de specialitate oferită cumpărătorilor.

Acest prim magazin Agroland MEGA din Timişoara este al cincilea din cadrul reţelei Agroland, care acoperă 28 de judeţe ale ţării. Vânzările estimate pentru noul magazin se ridică la aproximativ 500.000 de euro în primul an de activitate, iar reprezentanţii companiei au în plan să mai deschidă alte două Agroland MEGA, în urmatoarele şase luni.

Noul magazin din Timişoara pune la dispoziţia clienţilor peste 2.000 de produse, dublul numărului celor care se regăsesc în fiecare dintre celelalte patru unităţi de tip MEGA din reţea. Din punct de vedere al repartizării în funcţie de gamă, în noul magazin vor fi disponibile 650 de produse pentru grădină, 750 de produse pentru îngrijirea animalelor, 450 de produse pentru ferme şi 200 de articole care aparţin altor game.

În prezent Agroland are circa 250 de magazine tradiţionale cu suprafeţe cuprinse între 50 şi 150 mp. Acestea deservesc 400.000 de clienţi anual.

Agroland a avut afaceri de 121 milioane de lei în S1/2020, cu 18% mai mari faţă de primele şase luni ale anului 2019, şi un profit net de 8,4 milioane lei, în creştere cu 59%, arată datele publicate la Bursă. Compania are listată la Bursa de la Bucureşti o emisiune de obligaţiuni de 8 milioane de lei şi ţinteşte o listare de acţiuni până la finele anului.