Noua găselniţă a hotelierilor în lupta pentru clienţi. Hotelurile îi cheamă pe corporatişti cu pachete de cazare pentru munca în regim remote

Autori: Alexandra Matei , Miruna Diaconu 13.09.2020

♦ Hotelurile ANA Hotels vând pachete care oferă posibilitatea de a lucra direct din camera de hotel sau din curtea acestuia. ♦ Pensiunea Atra Doftana din judeţul Prahova a gândit un pachet prin care angajatorii pot deconta cheltuiala salariaţilor care muncesc de la munte ♦ Cei mai mulţi clienţi din Bucureşti optează pentru cazarea pe timp de zi, prin care beneficiază de spaţii de lucru în aer liber, pauze de masă şi birotică gratuită.

Mai multe hoteluri din ţară au creat, în urma pandemiei, concepte de tip work­station – serviciu şi vacanţă – prin care clienţii beneficiază de un alt spaţiu de lucru decât cel obişnuit fie pentru o zi, fie pentru o perioadă mai lungă. Găselniţa hotelierilor vine într-o perioadă în care turismul de bu­siness s-a prăbuşit, hotelurile din oraşele mari au grade de ocupare de 10-15% în timpul săptămânii, iar nota de plată totală pe care au lăsat-o turiştii străini în România în tri­mestrul al doilea este de numai 83 mil. euro, în scădere cu 88% faţă de cei peste 700 mil. euro cheltuiţi în aceeaşi perioadă din 2019.

„Programul nostru a fost promovat încă din timpul verii, dar fiind perioada de vacanţă, nu prea s-au înregistrat cereri foarte multe. Din septembrie se va vedea o evoluţie a acestei oferte. Ideea a pornit din perioada de lockdown, când toată lumea a lucrat de acasă, ulterior am discutat cu clienţii noştri şi am înţeles că cei mai mulţi vor continua acest regim de muncă. Atunci am constatat că există o piaţă în zona de remote work şi am dezvoltat aceas­tă ofertă“, a declarat pentru ZF Simona Constantinescu, CEO al lanţului hotelier ANA Hotels România, controlat de omul de afaceri George Copos.