ZF Bankers 2020. Camelia Ivan, CEO al Trans Sped: Proiectele de digitalizare pentru sistemul bancar au accelerat în toată piaţa, astfel că în câteva luni s-a făcut cât în 10 ani

Autor: Mircea Nica 11.09.2020

„Deşi au fost multe lucruri neplăcute în ultima perioadă, din punct de vedere digital şi al relaţiilor cu instituţiile statului şi partenerilor de afaceri lucrurile au accelerat foarte mult.“

Fluxul digital şi fluxul pe hârtie vor continua să existe în România o perioadă pentru că avem încă un grad mare de nebancarizare, a spus Camelia Ivan, CEO al Trans Sped, în cadrul videoconferinţei ZF Bankers Summit 2020, care s-a desfăşurat la jumătatea lunii iulie.

„Nu o să putem schimba lumea de pe o zi pe alta, vor mai fi persoane care nu vor accepta schim­barea aceasta rapidă, dar o mare parte din populaţie a acceptat deja aceste schim­bări. În toată perioada aceasta de blocaj şi distanţare so­cială, solicitările pentru certificatele digitale au cres­cut de peste 10 ori faţă de perioada similară a anu­lui trecut. În prima parte a anului ce­rerea a ­crescut pentru toate domeniile de activi­ta­te şi toate segmentele de vârstă“, a explicat Camelia Ivan.

Ea a mai spus că sunt foarte mulţi avocaţi, no­tari şi oameni de afaceri care doresc un certifi­cat di­gi­tal calificat pentru a-şi rezolva problemele de acasă.