Israelienii de la AFI au închiriat peste jumătate din clădirea de birouri AFI Park Braşov. Siemens si NTT Data, noii chiriaşi

Autor: Cristina Bellu 11.09.2020

AFI Europe Romania, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa imobiliară locală controlată de grupul israelian AFI Europe, a închiriat 55% din clădirea de birouri AFI Park Brasov, a cărei deschidere oficială este programată să aibă loc în această toamnă, companiile Siemens România şi NTT Data numărându-se deja printre noii chiriaşi ai proiectului.

Clădirea dispune de o suprafaţă închiriabilă de 8.300 metri pătraţi şi  face parte din proiectul mixt AFI Braşov, cel mai mare proiect de retail care va fi livrat în România în 2020, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 45.000 metri pătraţi şi două clădiri de birouri Clasa A.

Investiţia totală în proiect, incluzând centrul comercial şi prima clădire de birouri, se ridică la aproximativ 148 milioane euro, potrivit datelor transmise de oficialii companiei.

“AFI Park Braşov este un proiect de referinţă, cu o locaţie excelentă în oraş, destinat companiilor din domeniile IT&C şi BPO, precum şi organizaţiilor multinaţionale care vor să le ofere angajaţilor un mediu de lucru şi un stil de viaţă mai bun”, spune Emma Toma, Head of Office Division, AFI Europe Romania.

NTT Data este una dintre cele mai mari companii de servicii IT şi integrare sisteme din lume, cu o echipă de peste 2.000 de specialişti în România şi în Serbia, care livrează proiecte în industrii diverse precum industria auto, industria bancară, producţie, energie şi utilităţi, sectorul public, retail, transport şi logistică.

“În această perioadă plină de provocări, noi ne menţinem focusul pe business şi pe oamenii noştri, în timp ce ne continuăm planurile de dezvoltare şi de investiţii”, spune Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania

Siemens, una dintre cele mai importante companii de tehnologie din România, operează în prezent patru fabrici şi şase centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale, având peste 2.200 de angajaţi pe plan local.

AFI Europe, proprietarul centrului comercial AFI Cotroceni şi al aproximativ 92.000 de metri pătraţi de birouri în proiectele AFI Park şi AFI Tech Park din Bucureşti, se află într-un proces de extindere pe plan local.

Israelienii au finalizat recent preluarea portofoliului format din patru proiecte de birouri de la NEPI Rockcastle, în cea mai im­portantă tranzacţie istorică de birouri din România, evaluată la 307 mi­lioane euro şi care reprezintă o trei­me din piaţa de in­vestiţii imobiliare esti­mată la aproximativ un miliard de euro din 2020