Un grup de acţionari cu 5,2% din SIF Oltenia, printre care Allianz-Ţiriac Pensii Private şi fondurile de investiţii Business Capital for Romania şi Broadhurst, au cerut convocarea acţionarilor pentru aprobarea unui program de răscumpărare de maximum 78,3 mil. lei

Autor: Tibi Oprea 11.09.2020

Un grup de acţionari care deţin împreună 5,24% din capitalul social al SIF Oltenia (SIF5), respectiv Business Capital for Romania, un fond de investiţii controlat de Florin Pogonaru şi Erste, Allianz-Ţiriac Pensii Private, fondul de investiţii american Broadhurst Investments, companiile Romarta şi Metex Big şi vehiculul de investiţii Clairmont Holdings, au solicitat convocarea acţionarilor societăţii pentru a aproba derularea unui program de răscumpărare a 26,1 milioane de acţiuni proprii, adică 5% din capitalul social, potrivit unui raport la Bursă.

Preţul minim de dobândire a acţiunilor va fi 0,1 lei, în timp ce preţul maxim va fi de 3 lei, astfel că valoarea totală a programului s-ar putea ridica la 78,3 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Durata programului este până la data de 31 martie 2021, iar plata acţiunilor răscumpărate se va realiza din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile în ultima situaţie financiară aprobată. Acţiunile răscumpărate vor fi anulate pentru reducerea capitalului social de la 52,2 mil. lei la 50 mil. lei.

Acţiunile SIF5 se tranzacţionează în scădere cu 21,9% faţă de începutul anului, pe fondul unui rulaj de 104 mil. lei, emitentul ajungând la 1 mld. lei capitalizare.