Transportatorii spun că poliţele RCA s-au putea scumpi din cauza minciunilor asiguratorilor

Autor: Petre Mazilu 13.09.2020

Transportatorii spun că poliţele RCA s-au putea scumpi din cauza campaniei cu fake news susţinută de firmele de asigurări. Creşterea ar putea fi de patru ori  şi se bazează pe o serie de informaţii false vehiculate în spaţiul public de asiguratori, susţin reprezentanţii transportatorilor.

Potrivit reprezentanţilor Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), firmele de asigurări care vând RCA desfăşoară o campanie denigratoare şi mincinoasă la adresa service-urilor auto. Ei spun că ştirea falsă poate fi demontată cu cifre, statistici şi documente. Astfel, informaţia conform căreia numărul de accidente „a fost aproape la fel de mare ca anul trecut” este falsă în condiţiile în care datele oficiale arată că „numărul accidentelor de circulaţie a scăzut considerabil, anul acesta, în comparaţie cu anul 2019”.

O altă informaţie considerată a fi falsă de reprezentanţii COTAR este cea privitoare la dauna medie, care, în anul 2019, „a depăşit 13.000 de lei”. De fapt, până la data raportărilor făcute de ASF, firmele de asigurări care vând RCA au achitat sub jumătate din numărul dosarelor de daună avizate, iar dauna medie achitată a fost de 4.942 lei, susţin transportatorii.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro