Alexandru Rafila: Îngrijorarea mare a OMS este pentru lunile noiembrie - decembrie

Autor: Andreea Tobias 13.09.2020

Îngrijorarea mare a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii OMS, pentru Europa, este pentru lunile noiembrie - decembrie în ceea ce priveşte creşterea numărului de cazuri de Covid. „Eu sper ca virulenţa acestui microorganism să scadă”, declară Alexandru Rafila. 

Membru în comitetul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Rafila a vorbit, joi, la Digi24, despre punctul de vedere al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii referitor la evoluţia Covid-19 în regiunea europeană.

„Îngrijorarea mare este pentru lunile noiembrie - decembrie în ceea ce priveşte creşterea numărului de cazuri. Eu am o speranţă care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluţia bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate. Vă dau un exemplu: Franţa are 7.000 de cazuri noi pe zi, proporţional are mai multe decât România. Noi suntem la o incidenţă cumulată de 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Franţa are 130 de cazuri, Spania ala 240. Nu mai observăm aceleaşi probleme care erau în primăvară. Mortalitatea e mult mai mică, din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate”, a spus Rafila.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro